diumenge, 2 de setembre de 2012

Curroc (Gelochelidon nilotica)
En aquestes fotos es pot distingir un Curroc (Gelochelidon nilotica). Aquest ocell és molt semblant al Xatrac bec-llarg, d'altra banda se'n distingeix pel seu bec inflat, més curt i completament negre. Un dels altres trets distintius que té el Curroc és la seva cua, que no és tan forcada com la dels Xatracs i té les potes negres. A l'hivern perden el capell negre i es torna de color blanc. El Curroc pot arribar a fer uns 38 cms.
Pel que fa a la seva veu es pot distingir un gutural ''cajac-cajac''.
D'altra banda aquest ocell es fàcil de veure en maresmes, costes sorrenques i aigües interiors i cria en  platges sorrenques i en estanyols salabrosos.

12 comentaris:

 1. Hola Joanca,otra captura interesante y otra especie para tu coleccion,muy bien captada y en vuelo.Un saludo.

  ResponElimina
 2. Buenas capturas en vuelo de la Pagaza piconegra.Saludos

  ResponElimina
 3. Hi Joanca and thanks for visiting my blog. Nice BIF bird in flight shots.

  ResponElimina
 4. Muchas gracias Antonio, Isidro, Phil por los comentarios, un saludo

  ResponElimina
 5. eiiiiiiiiiii joank , felicitats per la captura i enhorabona pels 27 seguidors que ja tens. T'animo a k n'aconsegueixis més.

  Un salut, Guillem

  ResponElimina
 6. Hi Joanca, great blog you have here.
  Thanks for visiting my blog.
  Regards, Martyn

  ResponElimina
 7. Hola joanca tienes un bonito blog,no lo conocia asi que me hago seguidor ya,unas aves muy variadas y unas fotos muy guapas,eso si esto es como todo una vez que empiezas no puedes parar asi que a seguir llenando el blog de fotos,Felicidades un cordial saludo.

  ResponElimina
 8. eiiiiiiiiiii joank ,

  Ja en tens 31 de seguidors . Felicitats pel treball i per assolir aquest nombre de seguidors.Aveure si penjes alguna especie nova.

  Saluts ,

  Guillem

  ResponElimina
 9. Eiii Guillem dons estic aveure si penjo alguna espècie nova,demoment estic demanant consell sobre quina pubilcar un salut
  joanca

  ResponElimina